Articol tehnic: Noi moduri de echilibrare a sistemelor cu două conducte

Consumul scăzut de energie în clădiri nu este un obiectiv uşor de atins. Una dintre condiţiile obligatorii pentru a avea facturi mici la căldură este indeplinită atunci cand componentele unui sistem de încălzire funcţionează iîmpreună. O metodă de reducere a consumului de energie constă în echilibrarea corectă a sistemului de încălzire, iar acest articol va explica modul în care robinetul Danfoss Dynamic Valve™ tip RA-DV şi noua pompă Grundfos MAGNA3 cu viteză controlată funcţionează excelent impreună pentru a atinge acest obiectiv.

- 25 aprilie 2016 De către DANFOSS ÎNCĂLZIRE

În acest articol tehnic puteți descoperi modul în care se compensează variaţiile în caz de sarcină parţială şi motivul pentru care nevoia de echilibrare a sistemului de încălzire presupune controlul debitului; pentru aceasta, este necesar controlul, de asemenea, al presiunii diferenţiale la nivelul robinetelor.

Articolul elaborează modl în care se poate realiza acest lucru cu ajutorul robinetului Danfoss Dynamic Valve™ (RA-DV) împreună cu pompa cu viteză variabilă controlată Grundfos MAGNA3; analizează o instalaţie din Fredericia, Danemarca, în care 60 de apartamente dintr-o clădire cu 10 etaje primesc căldură de la un sistem alcătuit din două pompe Grundfos MAGNA3 care deservesc două bucle de amestec ce alimentează 10 coloane montante, fiecare dintre acestea având montate robinete manuale de reglare Danfoss tip MSV. Această instalaţie a arătat că utilizarea pompei cu viteză controlată Grundfos MAGNA3 în combinaţie cu robinetul Danfoss Dynamic Valve™ tip RA-DV asigură funcţionarea fără probleme a unui sistem de încălzire.

 

Download_Technical-article-full700x350

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație