5 motive pentru înlocuirea robinetelor manuale de pe radiatoare, cu robinete termostatice eficiente energetic

738x415_TRV_convince_red_couch Potențialul înlocuirii vechilor robinete manuale de radiator cu robinete termostatice moderne este imens, nu doar din punctul de vedere al economiilor, ci și al confortului. Cu termostate moderne, încălzirea este ajustată automat, rezultând un confort termic ridicat, combinat cucu reduceri considerabile ale cheltuielilor pentru fiecare gospodărie.

- 22 mai 2017 De către Danfoss Încalzire

Înlocuirea robinetelor manuale de pe radiatoare cu robinete termostatice cu eficiența termică ridicată, poate genera reduceri considerabile ale consumului de energie termică și crește confortul interior.

Dacă aveți nevoie de motive care să convingă asupra avantajelor pe care le reprezintă acest proces, am pregătit o lista de motive care să vă convingă pe dvs. și clienții dvs. să alegeți termostatele de radiator. 

 

1. Economisiți 5% energie termică, de fiecare dată când reduceți temperatura interioară cu 1ºC 

În apartamentele din clădirile izolate, temperatura interioară recomandată este 22ºC. Reducerea cu 1ºC a temperaturii, atunci când spațiul nu este utilizat, poate genera economii de până la 5% din consumul de energie pentru aceste perioade. 

 

2. Puteți economisi pana la 23% din consumul de energie termica, cu ajutorul termostatelor de radiator 

Pentru eficientizarea consumului de energie, este recomandat sa reduceti temperatura în spațiile pe care nu le utilizați. Atunci când plecați dimineata de acasă, sau pe durata zilei, cât timp nu vă aflați în dormitor, puteți reduce temperatura in aceste spații până la 16 ºC. Reducerea temperaturii de la 22ºC la 17ºC. Astfel, preveniți irosirea energiei termice pentru încălzirea spațiilor neutilizate și reduceți consumul pentru aceste perioade cu 23%. 

 

3. Un termostat de radiator inteligent, programabil, poate aduce economii de până la 46% termică

Conform studiului ECOFYS privind optimizarea utilizării energiei, înlocuirea unui robinet manual de radiator cu un termostat electronic programabil (eTRV), consumul de energie poate fi redus cu până la 46%. În cazul înlocuirii unui robinet termostatic vechi de radiator, cu un eTRV, consumul de energie ar fi redus cu 12%. Diferența rezultă din faptul că termostatul programabil se adaptează la condițiile de mediu, învățând să pornească și oprească termostatele la momentul potrivit pentru atingerea temperaturilor de confort in intervalele stabilite. Mai mult, acestea au și funcția incorporată ”fereastră deschisă”, care oprește încălzirea atunci când camerele sunt aerisite, pentru a preveni risipa căldurii. 

 

4.  Recuperarea rapidă a investiției 

Dintre toate metodele de eficientizare a sistemelor de încălzire, robinetele termostatice de radiator, au cea mai scurtă durată de recuperate a investiției - sub 2 ani. 

 

5. Reducerea emisiilor de CO2 - putem contribui cu toți

Reducând consumul de energie, se reduce implicit și nivelul emisiilor de CO2 rezultate din producerea energiei necesare pentru încălzire. Înlocuirea robinetelor manuale și a robinetelor termostatice vechi cu robinete termostatice din clasa energetice eficiente energetic, la nivelul Uniunii Europene, ar aduce o reducere cu 31 milioane tone a emisiilor de CO2, adică, echivalentul emisiilor a 15,3 milioane mașini. 

 

 

 

 

ecofys

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație