Sărbătorim 75 de la primul termostat de radiator

Panda lanterna Danfoss a dezvoltat termostatul de radiator în 1943 și, de atunci, aproximativ 350 de milioane de termostate au plecat de pe linia de producție. Termostatul de radiator a oferit milioane de oameni posibilitatea de a controla încălzirea în locuința lor. Invenția emblematică Danfoss aniversează anul acesta 75 de ani și este un produs mai relevant decât oricând.

- 19 septembrie 2018 De către Danfoss Încălzire

În 1943, fondatorul Danfoss, Mads Clausen, a inventat primul termostat de radiator din lume. Șaptezeci și cinci de ani mai târziu, produsul iconic este mai relevant decât oricând într-o lume care încearcă să controleze temperatura.

În Europa există peste 500 de milioane de radiatoare cu robinete manuale și fără senzori termostatici pentru control. Dacă toți locuitorii europei ar instala robinete termostatice pe radiatoare, s-ar putea economisi 12 miliarde de euro și 130 TWh de energie în fiecare an. Modernizarea ar reduce emisiile anuale de CO2 în Europa cu 29 de miliarde de tone - iar investiția ar fi recuperată în doar doi ani, așa cum arată un raport al European Building Automation Controls Association.

Termostatul de radiator face parte din ADN-ul Danfoss și cea mai vizibilă dovadă că tehnologiile noastre ajută lumea să realizeze mai mult, cu mai puține resurse.
"Primul prototip al primului termostat de radiator din lume a fost testat în biroul tatălui meu. Așa s-a născut primul robinet termostatic din lume pentru controlul temperaturii dintr-o încăpere. Produsul a fost lansat pe piață în 1952, fiind prezentat ca un dispozitiv care economisește bani și sporește confortul termic în încăperile încălzite cu un sistem centralizat de încălzire, iar de acolo vînzările au decolat ", povestește Jørgen Mads Clausen, președintele Consiliului de administrație al Danfoss.

Produsul a fost brevetat și compania a început producția în masă a termostatului de radiator, ceea ce i-a adus Danfoss poziția de lider pe piață. Din anul 1943, aproximativ 350 de milioane au ieșit de pe linia de producție Danfoss. Cea mai recentă versiune este termostatul inteligent de radiator Danfoss Eco ™ - care a câștigat premiul de design prestigios Ret Dot și premiul Danish Design Award.

Este un punct forte pentru Danfoss faptul ca suntem pe piață de atâția ani, iar ADN-ul și expertiza Danfoss se regăsesc chiar și în noile noastre termostate electronice. Mads Clausen a dezvoltat tehnologia de vârf în reglarea temperaturii și mișcarea intuitivă a termostatului prin rotire, care îl face să fie atât de ușor de utilizat. Această cunoaștere și tehnologie au fost acum încorporate în toate noile termostate electronice, astfel încât să ținem pasul cu dorințelor consumatorilor ", explică Anders Barkholt, vicepreședinte al diviziei Danfoss Termostate de Radiator.

 

 

Socializați Participați

Doriți să socializați cu noi?

Haideți să ne cunoașteți și să participați la conversație